Albert Park Apartment 2

Client: Private
Location: Albert Park, Melbourne 2015
Photography: Sharyn Cairns

Located on the edge of Port Philip Bay, this stunning brand-new apartment was a lifelong dream for its devoted owners. With South African heritage, the family of this Albert Park property were looking to create a dramatic, relaxed home that embraced outdoor living, the beachfront location and the Esplanade walking trails at its doorstep.

The team at Studio Griffiths created a space that reflected their client’s maturing sensibilities whilst embracing the needs of their young grandchildren. A practical and inviting home, a restrained colour palette, rich in drama and understated glamour echoes the spectacular bay views enjoyed from the home’s main living space. With a brief that included creating a connection with the outdoors, Studio Griffiths re-designed the spatial layout, commissioned and designed bespoke joinery and specified the custom-designed furniture and artwork. Drawing on the coastal location, light grey v-grooved panelled walls are juxtaposed with deep, moody charcoals reminiscent of the Bay’s ever-changing hues, while accents of brass and metallic deliver a space rich in depth and discreet elegance.

A project that offered significant latitude for Studio Griffiths, the result is a handsome, timeless, liveable home that exploits both its elements and location.

 
 
Gillianne_PoolPavilion-01.jpg
 
Gillianne_PoolPavilion-03.jpg
 
 
 
Beaconsfield Project_LR-05.jpg
Beaconsfield Project_LR-06.jpg
Beaconsfield Project_LR-09.jpg
Beaconsfield Project_LR-10.jpg
Beaconsfield Project_LR-03.jpg
Beaconsfield Project_LR-01.jpg
Gillianne_PoolPavilion-03.jpg