Ivanhoe House

Client: Private
Location: Ivanhoe, Melbourne 2018
Architect: DX Architects
Builder: JMBC, Kyle Morlang
Photography: Martina Gemmola

Located in one of Ivanhoe’s wide leafy streets, this Californian bungalow, whilst retaining the charm of the past, now has become a spacious, modern and practical family home.

Studio Griffiths chose to embrace many of the 1930’s elements, such as the leadlight windows, ornate ceilings and glass door panels, whilst still injecting a contemporary renovation to suit a family of five.

Spaces were reconfigured and transformed through a refined material palette, customisation and detail to create a personalised contemporary interior with a considered intent to preserve the homes heritage. Walls were removed to create a glorious flow which now carries the eye from the entrance all the way into the rear of the home where the pool takes the centre of attention. The entrance of the home captivates the minute you cross the threshold – with it’s now beautiful white walls featuring striking accents of black and brass and a prominent fireplace, clad in ‘saviour’ stone, certainly impresses.

Studio Griffiths focused on creating a light, whimsical and eccentric interiors with statement touches of colour throughout to reflect the clients’ creativity and personalities. Embracing the client’s existing traditional furniture, these were repurposed by Studio Griffiths and stained in moody dark colours to fuse and merge with the new contemporary furnishings.

 
 
 
GriffithsStudio_Ivanhoe33671_Gemmola_LR.jpg
 
 
GriffithsStudio_Ivanhoe33691_Gemmola_LR.jpg
 
GriffithsStudio_Ivanhoe33728_Gemmola_LR.jpg
GriffithsStudio_Ivanhoe33780_Gemmola_LR.jpg
GriffithsStudio_Ivanhoe33752_Gemmola_LR.jpg
GriffithsStudio_Ivanhoe33853_Gemmola_LR.jpg
GriffithsStudio_Ivanhoe33872_Gemmola_LR.jpg
GriffithsStudio_Ivanhoe33887_Gemmola_LR.jpg
GriffithsStudio_Ivanhoe33909_Gemmola_LR.jpg
GriffithsStudio_Ivanhoe33952_Gemmola_LR.jpg
GriffithsStudio_Ivanhoe33930_Gemmola_LR.jpg
 
 
GriffithsStudio_Ivanhoe34007_Gemmola_LR.jpg
GriffithsStudio_Ivanhoe_Gemmola_LR.jpg